Batı Şeria’da Baskınlar Devam Ediyor

İşgal güçleri dün gece geç saatlerde Batı Şeria’nın birçok kentine ve beldesine baskın düzenlerken, işgal askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kalikiliya’ya bağlı Azun beldesine, Ramallah’taki Deir Ammar Kampı’na, Nablus’taki Balata Kampı’na ve Burga beldesine, Cenin kentine, Cenin’e bağlı El-Celeme ve Arrane beldelerine baskın düzenlediğini bildirdi.

İşgal güçlerinin Balata Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Filistinli direnişçiler el yapımı patlayıcılar ve boru tipi bombalarla işgal güçlerine karşı koydu ve işgal ordusuna ait araçlara verdiği zararı görüntülerle belgeledi.

Filistinli direnişçilerin Cenin’de de işgal güçlerine karşı koyduğu, işgal güçlerinin evlere düzenlediği baskınlar sırasında piyadelerini gizlemek için duman bombası kullandığı, kente ek kuvvet sevk ettiği kaydedildi.

İşgal güçlerinin Cenin kenti yakınlarındaki El-Celeme beldesinde  Rebii Ebu Ferha, Ahmed Sadık Ebu Ferha ve Ahmed Hüsam Ebu Ferha’yı, Arrane beldesinde Yusuf El-Halidi adlı genci, Cenin kentinde de Muhammed Zekkane Es-Suudi ve Basil El-Birr’i gözaltına aldığı, baskınların devam ettiği belirtildi.

Yerel kaynaklar, Cenin kentindeki çatışmaların hâlâ devam ettiğini ve işgal piyadelerinin Kalkiliya kentine doğu girişinden baskın düzenlediğini ifade etti.