Abbas’ın İsrail İle Görüşmesi Tam Bir İHANET!

Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi, Filistin Yönetimi başkanı Mahmud Abbas ile işgal rejimi Savaş Bakanı arasındaki görüşmeyi şehitlerin kanına ihanet ve Filistin halkına arkadan vurulmuş bir hançer olarak nitelendirdi.

Hamas Hareketi’nin Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Mahmud Abbas’ın siyonist rejimin cani savaş bakanı Beni Gantz ile görüşmesi, Filistin halkına ve onun fedakarlıklarına arkadan vurulmuş bir hançer ve şehitlerin kanına ihanettir.”

Abdullatif el-Kanu, “Abbas, milli değerlerden vazgeçmeye ve işgalci rejimin imajını düzeltmeye devam ediyor.” diye belirtti.

El-Ahd haber sitesine göre, Hamas Sözcüsü Filistin halkının tüm kesimlerini ve gruplarını Mahmud Abbas’ın aşağılayıcı davranışlarına karşı cephe oluşturmaya çağırdı ve Abbas’ın Filistin halkını değil sadece kendisini temsil ettiğini ifade etti.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Tarık Selmi ise yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Abbas’ın işgalci rejimin suçları, kuşatması ve saldırganlığı ortasında Gantz ile görüşmesi Filistin halkına arkadan vurulmuş bir hançerdir.”

Filistin Haber Ajansı’nın (Sama) haberine göre İslami Cihad Hareketi Sözcüsü, Gantz’ın emriyle şehit olan çocukların kanlarının henüz kurumadığını da sözlerine ekledi.

Tarık Selmi, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: “Filistin Yönetimi ve lideri, milli anlaşmaya sırt çevirdiler ve işgalci rejim lehine ulusal diyaloğun yeniden başlaması için koşullar belirttiler. Siyonist düşmanın liderleriyle görüşmek için birbirleriyle yarıştılar ve onların masumların kanlarına bulanmış elleriyle el ele verip, Filistin halkının düşmanıyla güvenlik ve siyasi işbirliğini tesis edip genişletiyorlar.”

İsrail Savaş Bakanı Beni Gantz, bugün yaptığı açıklamada Filistin Yönetimi başkanı Mahmud Abbas ile görüştüğünü duyurdu. Gantz twitterdan yaptığı açıklamada, görüşmede ekonomik, sosyal, siyasi ve güvenlik konularının ele alındığını bildirdi.