Abbas’ın Adamları Yine Filistin Halkına Saldırdı

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri Filistinki aktivist Nizar Benat’ın öldürülmesini protesto için dün akşam Ramallah kentinde düzenlenen gösteriye sert bir şekilde müdahale etti.

Benat’ın Perşembe günü güvenlik güçlerince gözaltına alınıp dövülerek öldürülmesini protesto için düzenlenen yürüyüşe binlerce Filistinli katıldı.

Ramallah kent merkezindeki el-Menara Meydanı’nı dolduran Filistinliler, Filistin Yönetimi ve Mahmud Abbas aleyhinde sloganlar aratarak katillerin yargılanmalarını istedi.

Filistin Yönetimi güvenlik görevlilerinin sivil kıyafetler giyerek göstericilerin arasına karıştıkları ve protesto yürüyüşüne katılanlara şiddet uyguladıkları görüldü.

Sivil kıyafetli güvenlik görevlilerinin yürüyüşü takip eden Filistinli kadın gazeteci Necla Zeytun’u darp ettiği ve cep telefonuna el koyduğu ifade edildi.

Filistinli gençler ve aktivistler, güvenlik güçlerinin Nizar Benat’ı gözaltına alıp katletmesini protesto için Batı Şeria’da gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Bu arada, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin gösterilere sert bir şekilde müdahalede bulunması ve göstericilere karşı şiddete başvurması Filistinli gruplar ve insan hakları örgütleri tarafından kınandı.

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, göstericilerin darp edilmesinin Filistin sahasını krize sürükleyen güvenlik birimlerinin baskıcı zihniyetini yansıttığını söyledi.