ABBAS Yönetimi HAMAS Üyesi 37 VEKİLİN Maaşını Kesti

Hamaslı vekil Abdulcabbar Fukaha yaptığı açıklamada, bu ayki maaşlarını almadıklarını ve bankaların  Filistin  Maliye Bakanlığı’nın maaşlarını kesme kararı aldığını kendilerine tebliğ ettiğini söyledi.

Filistin  Maliye Bakanlığı’nın  İsrail hapishanelerindeki iki vekilin de maaşlarını kestiğine dikkati çeken Fukaha, “Geçen ay maaşların yatırılmasında gecikme yaşandı ancak bu ay kesildiği haberini aldık. Hukuki anlamda bu sorunu çözmek için yargıya başvuracağız.” dedi.

Filistin  Maliye Bakanlığı’ndan söz konusu duruma ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Filistin Hükümeti geçen ay herhangi bir gerekçe göstermeden,  Batı Şeria ve  Gazze’de Hamaslı 277 eski tutuklunun maaşını kestiğini duyurmuştu.

Fetih Hareketi tarafından yönetilen  Ramallah merkezli  Filistin Hükümeti,  Hamas ve Fetih hareketleri arasında devam eden kriz nedeniyle geçen hafta çarşamba günü  Gazze’deki 6 bin 145 memuru da erken emekliye ayırmıştı.

Filistin’de ilk defa 2006 yapılan genel seçimlerde büyük başarı elde eden  Filistinİslami Direniş Hareketi  Hamas’a, Fetih Hareketi tarafından yönetilen  FilistinYönetimi tarafından önce hükümeti kurma görevi verilmiş daha sonra başta  ABD ve  İsrail olmak üzere uluslararası tepkiler nedeniyle  Hamas’ın hükümeti kurma görevi iptal edilmişti.

Hamas ile Fetih hareketi arasında 2007’de yaşanan çatışmaların ardından,  Gazze’de kontrolü ele geçirmeye başlayan  Hamas, 10 yıldan bu yana  Gazze’yi tek başına yönetiyor.

Hamas’ın  Gazze’de kontrolü sağlamasıyla beraber  İsrailde yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi hava, kara ve denizden ablukaya almıştı.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında uzun süren görüşmelerin ardından  Filistin’de 2 Haziran 2014’te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak kurulan bu hükümet  Hamas ve Fetih arasında yeniden başlayan anlaşmazlıklar nedeniyle  Gazze Şeridi’nde göreve başlayamamıştı.