ABBAS ve SİSİ, Filistin’deki Gündemini Görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Abdulfettah es-Sisi, Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya gelerek Filistin’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ikili Filistin meselesinde yaşanan son gelişmeleri ve İsrail yönetiminin Filistin hükümeti adına topladığı vergilerden kesinti yapması sonucunda ortaya çıkan ekonomik krizi görüştü.

Görüşmede Sisi, Mısır’ın Filistin konusundaki tutumunu ifade ederek, uluslararası yasalara uygun bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını garanti eden adil bir çözümü desteklediğini vurguladı.

Gazze konusuna da değinen Sisi, Mısır’ın Gazze’de barışı desteklediğini, Filistin’deki gruplar arasında uzlaşma sağlanması ve bölünmüşlüğün sona erdirilmesi için gereken çabayı gösterdiğini kaydetti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da İsrail yönetiminin, Filistin halkına karşı başlattığı yeni para politikaları karşısında izleyecekleri tutum ve Filistin halkının direnişi hakkında bilgi verdi.Abbas, Arap Birliğinde Filistin için düzenlenen olağanüstü toplantıya katılmak için Mısır’a gelmişti.

Siyonist İsrail’in Filistin hükümeti adına topladığı vergilerden Filistinli tutuklu ve şehit yakınları için ayrılan yaklaşık 502 milyon 697 bin şekel, yani yaklaşık 817 lira ödeneği kesme kararından bu yana Filistin yönetimi ekonomik krizle mücadele ediyor.