Abbas, İntifada Eylemlerini Önlemek İçin İsrail’e Bilgi Sızdırıyor

Filistin Devlet Başkanı, Siyonist rejimin liderlerine gönderdiği gizli bir mesajda; Filistin halkının mücadelelerini bastırmak için kendisinin ve örgütünün işbirliği yapmaya hazır olduğunu duyurdu.

Yedioth Ahronoth Gazetesi, Mahmud Abbas yönetiminin gizli bir mesajla Filistinli mücahitlere karşı İsrail ile işbirliği yapmaya hazırlandığını bildirdiği bir sırada, Tel Aviv’in yeni bir caydırıcı operasyonunu yürütmekle tehdit ettiğini ifşa etti.

Nahum Bernia, İbranice yayın yapan bu gazetede yazdığı köşe yazısında şunları söyledi: “Filistin Özerk Teşkilatı gizli bir mesajla İsrail’e politikalarında değişiklik yapmaya yönelik müzakerelere hazır olduğunu duyurdu. Bu bağlamda Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ve ABD hükümeti ile müzakere etmek üzere bir temsilci atadı, Amerika da temsilci belirledi ancak İsrail bir temsilci atamayı reddediyor.”

Köşe yazısı şöyle devam ediyor: “Mahmud Abbas’ın davranışı, Filistin operasyonlarına karşı İsrail ile günlük işbirliği ve iç siyasi baskılara karşı mücadelede arasında sıkışıp kaldığını gösterirken, İsrail kabinesi ise İsrail toplumunun Abbas ile işbirliğine hazır olmadığını biliyor.”

Öte yandan Siyonist rejimin 12. kanalı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın El-Fetih kadrolarına ve destekçilerine Mescid-i Aksa ve çevresindeki Siyonist karşıtı protestoları yoğunlaştırmamaları gerektiğini, gerekirse kendilerini insani tampon olarak kullanmaları talimatını verdiğini ortaya çıkardı.