Abbas Güçlerinden Mart Ayında 378 Müdahale

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin geçen ay Batı Yaka’da gerçekleştirdiği ihlallerin 101’inin siyasi nedenlerle gözaltına alma ve 113’ünün de yine siyasi nedenlerle ifade vermeye çağırma olduğu belirtildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin ihlallerinin gözaltına alma, ifade vermeye çağırma, evlere baskın düzenleme, yürüyüşlere müdahale ve benzeri şekilde gerçekleştiği ifade edildi.

GÖZAT  Hamas: Mahmud Abbas'ın Açıklamaları VATANA İHANET!

Siyasi Tutuklular Komitesi, gözaltıların 59’unun Koruyucu Güvenlik, 39’unun Genel İstihbarat birimi tarafının gerçekleştirildiğini, 13’ünün ise hangi birim tarafından gerçekleştirildiğinin kaydedilmediğini bildirdi.

Bildiride, geçen ay Batı Yaka’da Filistin Yönetimi tarafından gözaltına alınanlardan 20’sinin üniversite öğrencisi ve 4’ünün gazeteci olduğu kaydedildi.

GÖZAT  Hamas: Mahmud Abbas, Filistin Uzlaşısının Tek Engeli

Komite, en çok gözaltı olayının 25 gözaltı ile El-Halil vilayetinde gerçekleştirildiğini, 20’sinin Ramallah’ta, 13’ünün Nablus’ta ve 12’sinin Tulkerem’de, 10’unun Beytlahim’de, 9’unun Kalkiliya’da ve 6’sının Cenin’de, 3’ünün Kudüs’te, 2’sinin Selfit’te ve birinin de Tubas’ta gerçekleştirildiğini açıkladı.