Abbas Güçleri, Filistinli 5 Eski Esiri Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka sakinlerine yönelik sistematik baskılarını sürdürüyor ve insanları siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına almaya devam ediyor.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Batı Yaka’da son olarak beş eski esiri gözaltına alırken, çok sayıda kişiyi de hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak gözaltında tutuyor.

Koruyucu Güvenlik birimi Ramallah’ta eski esir ve eski siyasi tutuklu Samir Eş-Şeva’yı geçtiğimiz günlerde evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Genel İstihbarat birimi de Beytlahim’de Eş-Şeyh ailesinden üç eski esiri gözaltına aldı. Dün sabah ifade vermeye gittiklerinde gözaltına alınan üç kişinin Halil Muhammed Eş-Şeyh, Saddam Ahmed Eş-Şeyh ve Mehdi Taha Eş-Şeyh olduğu bildirildi.

Koruyucu Güvenlik biriminin de Beytlahim’de eski esir Muhammed Mahmud Eş-Şeyh’i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

Öte yandan, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Nablus’ta En-Necah Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ömer Es-Sari’yi üç gündür gözaltında tuttuğu belirtildi.