ABBAS, FİLİSTİN’e İhanet Eden Akıl’ı ABD’ye Teslim Etti

Filistin Yönetimi, Filistinlilere ait arazileri Yahudi yerleşimcilere sattığı için müebbet hapse mahkum edilen Isam Akıl’ı Amerika’ya teslim etti.

İşgal rejimine ait “Kan” kanalı, Filistin Yönetimi ve Amerika arasında imzalanan gizli anlaşma gereği Akıl’ın Amerikan ve İsrail vatandaşlıkları olduğu gerekçesiyle Amerikalılara teslim edildiğini söyledi.

Haberde, Filistin Yönetimi’nin Akıl’ı birkaç ay önce Kudüs’teki Filistinlilere ait arazileri ve evleri Yahudi yerleşimcilere sattığı gerekçesiyle müebbet hapse mahkum etmesine rağmen Amerika’nın isteğine boyun eğerek Filistinli simsarı Salı günü Amerikalılara teslim ettiği belirtildi.

Filistinli hukuk uzmanı Isam Abidin de daha önce yaptığı açıklamada, Kudüs’te Filistinlilere ait arazileri ve evleri Yahudi yerleşimcilere sattığı için müebbet hapse mahkum edilen Isam Akıl’ın Amerika’ya teslim edildiğini ve bunun anayasaya aykırı olduğunu bildirdi.

El-Hak Müessesesi Yerel ve Bölgesel Destek Birimi Başkanı Abidin, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamada, Filistin anayasasının açık olduğunu ve yargının anayasaya göre hareket ederek müebbet hapis cezası verdiğini söyledi.

Abidin, Filistin ile Amerika arasında suçluların değişimi anlaşması olmadığını, söz konusu şahsın Amerikalılara tesliminin hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını ifade etti.

Amerika’nın Isam Akıl’ı serbest bırakması için Filistin Yönetimi’ne baskı yaptığı ve Amerikalı yetkililerin Akıl’ı gözaltında ziyaret ettiği bildirildi.

Filistinli Isam Akıl’ın Kudüs’ün doğusundaki Beyt Hanina beldesi sakinlerinden olduğu, İsrail ve Amerikan vatandaşlıkları bulunduğu kaydedildi.