5700 Filistinli ESİR, İsrail Zindanlarında

Filistin Esirler Heyeti, Esir Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, halihazırda terör rejimi İsrail zindanlarında 5700 Filistinli esirin bulunduğunu bildirdi.

Filistin Milli Şurası 1974’de 17 nisan gününü ‘Filistin esir günü’ olarak onaylamıştı. O günde Filistinli ilk esir Mahmud Bekr Hicazi siyonist rejim tarafından esir alındığı 1967’den sonra özgürlüğüne ilk kavuşan esirdi.

5700 Filistinli esirden 250’si çocuk, 47’si kadın, 6’si milletvekili, 500’ü idari olarak tutuklanan ve 30’u kanser olmak üzere 700’ü de  hastasıdır.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, işgal rejimi zindanlarında 18’inci yılına giren Mervan El-Bergusi’nin eşiyle telefon görüşmesi yaparak Filistinli esir liderin durumu hakkında bilgi aldı.

Bedran, görüşmede işgal zindanlarındaki esirlerin özgürlüğe kavuşturulmalarının Hamas’ın önceliklerinin başında geldiğini bildirdi.

Hamas’ın Filistinli esirlerin siyasi ve fikri eğilimlerine bakmaksızın  tümüyle gurur duyduğunu ifade eden Bedran, esir Fetih lideri Mervan El-Bergusi’ye övgüde bulundu.

Bedran, Mervan El-Bergusi’nin saygıdeğer, devrimci tecrübe sahibi, birlik ve bütünlüğün sesi olduğunu ifade ederek, Filistin sahasının ve Fetih’in El-Bergusi gibi liderlere ihtiyacı olduğunu belirtti.