2020 Yılında Filistin’e 15,000 Yahudi İşgalci Göç Etti

Siyonist işgal rejimi bir yandan Filistin topraklarının asıl sahipleri olan Filistinlileri göçe zorlarken, bu amaçla onların evlerini yıkarken, yeni inşaat yapmalarına hiçbir şekilde izin vermezken, diğer yandan gayrimeşru yollarla işgal edilmiş Filistin topraklarındaki yahudi nüfusu artırmak amacıyla yeni göçmenler alıyor ve onları iskan etmek için yeni yahudi yerleşim merkezleri inşa projelerini hayata geçiriyor.

İsrail Göçmenlik ve Entegrasyon Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl içinde “İsrail”e 15 binden fazla yeni göçmen geldi. Bakanlığın açıklamasında bu yıl gelen göçmen sayısında koronavirüs nedeniyle büyük bir düşme olduğuna dikkat çekildi.

Bakanlığın açıklamasına göre başta Rusya olmak üzere muhtelif dünya ülkelerinden toplam 15.162 yeni yahudi göçmen geldi. Göçmenlerin üçte birini Rusya’dan gelenler oluşturuyor. Ukrayna ve ABD’nin her birinden ikişer bin yahudi göçmen getirildi. Fransa’dan getirilen göçmenlerin sayısı 1700’ü bulurken, Arjantin ve Brezilya’dan da 800 göçmen getirildi.

Ancak 2019 yılında 35 bin yahudi göçmenin geldiğine dikkat çeken işgal yönetimi bakanlığı bu yıl gelenlerin sayısında önemli bir düşme olduğunu düşünüyor.

Filistinlilerin topraklarının gasp ve işgal edilmesinden sonra bu topraklar üzerine kurulan işgalci İsrail’in hakimiyet altına aldığı Filistin topraklarına bu gayrimeşru devletin kurulmasından bu yana 3 milyon 316 bin yahudi göçmen getirildiği belirtiliyor.

Bu arada Yahudi Ajansı Başkanı Isaac Herzog’un önümüzdeki beş yıl içinde değişik dünya ülkelerinden çeyrek milyon yahudi göçmenin getirilmesi için fırsat olduğunu söylediği haber verildi.

Filistinlilerin topraklarını ve evlerini zorla ve katliamlarla gasp eden, sonra da dünya kamuoyunu yanıltmak için Filistinlilerin evlerini ve topraklarını sattıkları yalanını uyduran, ama diğer taraftan Filistinlilerin evlerine ve arazilerine el koymak için “Sahipsiz Mülkler Yasası” çıkarıp gerçekte sahipli olan mülkleri sahipsiz gösterip istimlak eden işgalci, 12 milyona yakın Filistinli mültecinin uluslararası hukuka göre mülkiyetleri kendilerinde olan evlerine dönmesini engellerken, onların gasp edilmiş topraklarına sürekli dünyadan yahudi göçmen taşıyor.