200 Bin YAHUDİ Yerleşimcinin Silahı Var

Ulusal Ofis bugün yaptığı açıklamada, İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan’ın silah taşıma yönetmeliğiyle ilgili düzenlemeye gittiğini ve bir milyon Yahudi yerleşimcinin silah ruhsatı almasına kapı araladığını ifade etti.

Açılamada, “Bu son derece tehlikeli bir gelişmedir. Buna göre, ateşli silah eğitimi kapsamında piyade eğitimine katılan her bir Yahudi yerleşimciye silah edinme hakkı doğuyor. Onlar adeta bu silahları sadece Filistinlileri öldürmek veya korkutmak için kullanıyorlar. Bu kararla sadece duvara yakın yerleşkelerde ikamet etmekle Bedel Ödetme Örgütü gibi örgüt ve çetelerin silah edinmelerine yol açacaktır. Büyük küçük herkes silahlanacak” ifadesi kullanıldı.

Yeni planı işgal hükümetinin de teşvik ettiğini hatırlatan Ulusal Ofis, hükümetin ırkçı ayrım duvarına yakın olma şartı gibi bazı şartlar dahilinde silah edinmeyi kabul ettiğini kaydetti

1967 savaşında işgal edilen Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşimcilerden 145 bin kişinin silahı var. İşgal polisiyle işgal askerlerinin elindeki silahlar bunun dışında.

Yeni izinle silah ruhsatında patlama yaşanacağını belirten uzmanlar, silah taşıyan Yahudi yerleşimci sayısının 200 bine varacağını ifade ediyor.