2 ŞEHİT, Gazze’de Binlerce Kişiyle Uğurlandı

Gazze’de dün “Ablukayı Kırmada Pazarlık Yok Cuması” eylemlerinde şehit edilen Hamza İştevi adlı gencin ve Hasan Şelbi adlı çocuğun cenazeleri Gazze’de binlerce kişinin katıldığı cenaze törenleriyle toprağa verildi. Her ikisi de işgal güçlerinin keskin nişancılarının attığı kurşunlarla şehit edilmişlerdi.

Düzenlenen cenaze törenlerine katılanlar işgal güçlerine karşı öfkelerini dile getirdikleri ve çocukları katleden siyonist işgalciye cevap verilmesini isteyen sloganlar attılar.

Hamza İştevi adlı gencin cenazesi Şifa Hastanesi’nden alındıktan sonra ailesinin son kez görmesi için Zeytun mahallesindeki evine getirildi. Ardından Gazze şehrinin doğusundaki Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hasan Şelbi adlı çocuğun cenaze töreni ailesinin ikametgâhının bulunduğu Han Yunus şehrinde düzenlendi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı 14 yaşındaki Hasan Şelbi’nin Han Yunus’un doğusundaki Dönüş Kampı’nın yakınında bulunduğu sırada göğsüne mermi isabet etmesi sonucu şehit olduğunu açıkladı. 18 yaşında dünyaya veda eden şehit Hamza İştevi ise Gazze şehrinin doğusunda boynuna mermi isabet etmesi sonucu şehit olmuştu.

Dünkü olaylarda ayrıca 17 Filistinli yaralanmıştı.