1458 FİLİSTİNLİ Refah Kapısından GAZZE’ye Geçti

Mısır yönetiminin sınır dışı edilen Filistinlileri Kahire Havaalanı’nda beklettiği ve Refah Kapısı’nın açılmasıyla birlikte güvenlik konvoyu eşliğinde doğrudan kapıya sevk ettiği, Mısır topraklarında kalmalarına izin vermediği ifade edildi.

GÖZAT  Hamas'tan Kuzey Kore'ye TEŞEKKÜR

Refah Kapısı Enformasyon Ofisi Müdürü Vail Ebu Ömer, bugün (8 Mayıs Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sınır dışı edilen 24 Filistinlinin dün Gazze Şeridi’ne ulaştığını bildirdi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Ebu Ömer, Mısır yönetiminin ayrıca hastaları ve refakatçılarını taşıyan altı ambulansın, çimento ve inşaat malzemesi kamyonlarının Gazze Şeridi’ne giriş yapmasına izin verdiğini söyledi.

GÖZAT  MISIR Ordusu GAZZE'nin 1 Can Damarını Daha Kesti

Ebu Ömer, Mısır yönetiminin Mısır topraklarında mahsur kalanlardan daha çok sayıda Filistinlinin Gazze Şeridi’ne dönüş yapabilmesi için Refah Kapısı’nın Salı gününe kadar açık kalacağını bildirdiğini ifade etti.

Mısır yönetimi iki ay kapalı kaldıktan sonra Rafah Kapısı’nı Cumartesi günü dört günlüğüne ve Gazze Şeridi’ne dönüşler için tek yönde geçişe açmıştı.