14 Filistinli, Batı Şeria’da Gözaltına Alındı

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi ve evlerde arama yaparak eşyalara zarar verdi.

İşgal ordusu bu sabah yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka’da işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik halk direnişi eylemlerine katıldıkları şüphesiyle 11 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, işgal güçleri Selfit’in batısındaki Ez-Zaviye beldesinde 7 kişiyi gözaltına aldı.

Ramallah’ın batısındaki Kefer Nime beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin Bera İskender Abduh ve Vecdi Mervan Ataya isimli gençleri gözaltına aldığı öğrenildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Mu’tasım Semir Ez-Zir isimli genci El-Halil’in güneybatısındaki Dura kentinde evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını kaydetti.

İşgal güçlerinin Beytlahim’in güneyindeki Ed-Dehişe Kampı’na baskın düzenlediğini bildiren kaynaklar, Faris Hasan Mahmud Şemariha ve İsmail Tevfik El-İsa’nın baskın sırasında gözaltına alındığını söyledi.

Görgü tanıkları, Ed-Dehişe Kampı’na düzenlenen baskın sırasında çatışmaların yaşandığını ve 25 yaşındaki bir gencin gerçek mermiyle bacağından yaralandığını bildirdi.

İşgal güçleri Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında da Emin Hasan Beni Izze ve Kusum Es-Saadi isimli gençleri gözaltına aldı.