100 Esir Daha AÇLIK GREVİNE KATILDI

Siyonist cezaevi idaresinin gasp ettiği haklarının iadesi ve cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için 1500 Filistinli esirin “Özgürlük ve Onur” sloganıyla başlattığı açlık grevi direnişi 13’üncü gününe girerken, Mecdu Cezaevinde kalan esirlerden 100’ünün bugün esirlere destek için açlık grevine başladıkları belirtildi.

Onur Direnişi Basın Komitesi Başkanı Abdulfettah Devle, Esirlerin Sesi Radyosuna yaptığı açıklamada, 13 gündür açlık grevini sürdüren esirlerin hayatlarından endişe ettiklerini belirterek, esirlerin baskı, arama, tecrit ve sürekli yer değiştirmeye maruz kaldıklarını söyledi.

GÖZAT  500 İslami Cihad Mensubu AÇLIK GREVİNE KATILDI

Siyonist cezaevi idaresinin avukatların ziyaretlerini engellediğini hatırlatan Devle, açlık grevi nedeniyle esirlerin bağ ağrısı, baş dönmesi ve eklemlerde şiddetli ağrılar hissetmeye başladıklarını ifade etti.

Er-Ramle Cezaevindeki tecrit odalarında kalan esirlerin dört gündür su almayı da bıraktıklarına dikkat çeken Devle, esirlerin direnişlerinden zaferle çıkmaları için daha çok destek verilmesini istedi.