Zeydan: Amerika Filistin’in Haklarını Tanımak Zorunda Kalacak

Milletvekili Abdurrahman Zeydan “Amerika idaresi işgalciye ne kadar yardım ederse etsin, eninde sonunda hak ve hukukunda ısrar eden Filistin halkının hakkını kabul etmek durumunda kalacaktır” dedi.

Zeydan yaptığı basın açıklamasında Filistin Yönetimi’nden Amerika’nın sahte garantörlüğünü bir kenara bırakıp İslam ümmetince de makbul olan halkın destek ve garantörlüğüne dönmesini istedi.

Zeydan yaptığı açıklamada ayrıca, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün işgalciyle görüşme ısrarının Filistin halkının hak ve hukukunu görmezden gelen Amerika yönetiminin realitesiyle çeliştiğini söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmeci takımının uzun süredir anlamsız görüşme seçeneğinde ısrar ettiklerini belirten Zeydan “Filistin Yönetimi Başkanı Abbas yaşadığı krizlerden kendisini çıkaracak ve siyasi hayatını onurla bitirecek ‘halkın iradesine cevap verip ulusal uzlaşıyı sağlama, birliği ikame etme, FKÖ’yü etkin hale getirme, Filistin davasına karşı tuzak kuran ve tasfiye etmek isteyen işgalciye karşı direniş programını uygulama’ gibi etkin seçeneklere bakmıyor ifadesini kullandı.