Zahhar: Hamas, İsrail İle Savaşa Her Zaman Hazırdır

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Mahmut Ez-Zahar konuşmasında şunları söyledi:

‘Hamas, İsrail’in değişim teklifini reddetti ve bu teklifin en açık maddesi İsrailli esir askerlerin iade edilmesine karşılık Gazze Şeridindeki ablukanın azaltılmasıydı.

İsrail, esir değişimi konusundaki yeni bir anlaşma önerisi için insani kuruluşları, uluslararası ve Arap tarafları gönderdi ama bu anlaşma direnişin şartlarını karşılamıyordu.

İsrail’in önerisi, Gazze’deki ablukanın azaltılmasını, İsrailli ruhsal bir hastalığı olan ve İzzeddin Kassam Tugaylarının elinde tutuklu bulunan bir askerin, İsrail tarafından tutuklu bulunan hasta bir Filistinli ile değiştirilmesini kapsıyordu.

İsrail’in hileleri asla Hamas’ı aldatamaz ve İsrail önceki değişim anlaşmalarında serbest bıraktığı esirleri yeniden tutuklamaya devam ettiği sürece, işgalcilerle yeni bir değişim anlaşmasından bahsedilemez.’

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi aynı zamanda şu ifadelerde bulundu:

‘Mısır, Gazze ile ticaret dosyasını açacağının ve bölgenin yeniden yapılandırılmasına katılacağının sözünü verdi ve Hamas’ın politikası, Mısır ya da herhangi bir Arap ülkesiyle düşmanlık yaşamamaktır ve Mısır ile olan ilişkilerimiz eskisine nazaran daha da iyileşmiş durumdadır Gücümüz ve imkanlarımız Mısırlı yetkililerin talep ettiğinden daha azdır.

Mısır Gazze Şeridi ile olan sınırlarında düzen ve disiplin olduğunu kabul etmektedir ve Hamas güvenlik heyetinin Kahire’ye gerçekleştirdiği son ziyaret başarılı bir ziyaret olmuştur.

Hamas İsrail ile savaşa her zaman hazırdır ve direniş, İsrail’in güvenlik yapısına darbe vuracaktır.