Zahhar: Gazze, Mısır İle Ticarete Hazır

El-Cezire Kanalı’na konuşan Mahmud Ez-Zahhar kaçırılan 4 kişi ile ilgili meseleyi Mısır’la yaptıkları her görüşmede masaya yatırdıklarını, ancak henüz bu hususta herhangi bilgi alamadıklarını beyan etti.

Hamas Hareketi’nin hiçbir Arap ülkesiyle çatışmaya girmek istemediğini söyleyen Zahhar, hareketin yegane hedefinin Mescid-i Aksa’yı işgalden kurtarmak olduğunu vurguladı.

Ayrıca Zahhar Hamas’ın İsrail işgali karşısında silahlanma hakkına sahip olduğunu, nitekim hareketin her an savaşmaya hazır olduğunu belirtti ve direnişin İsrail’in ulusal güvenliğini sarsacak güçte olduğuna da işaret etti.

Gazze’ye yönelik ambargonun direnişi yenik düşürmekten başka bir hedefe sahip olmadığını vurgulayan Zahhar, hareketin her ne olursa olsun ne Mısır’la ne de diğer Arap ülkelerle çatışmak istemediğini bir kez daha belirtti.

“Mısırlı kardeşlerimiz Gazze ile ticaret yapmaya ve 2014 yılında yaşanan savaşta büyük tahribata uğrayan Gazze’nin imarına destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler” diyen Zahhar son olarak işgal güçlerinin güvenlik işbirliği programı ile direniş programı arasında asla bir barış anlaşması olmayacağını vurguladı. Zahar Mahmud Abbas’ı Kahire’de Mısır’la imzalanan anlaşma gereği hareket etmeye çağırdı.