Yermük Kavşağı’nda 300 Kişi Enkaz Altında

Filistin İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, acil yardım ve sivil savunma ekiplerinin Gazze şehrindeki Yermük Kavşağı’nı hedef alan saldırılarda yıkılan binaların arasından şimdiye kadar 120 şehidin cesedinin çıkarıldığını, 260 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, 300 kişinin ise henüz enkaz altında olduğunun tahmin edildiğini duyurdu. 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad El-Bezm bugün düzenlediği basın açıklamasında sivil savunma ekiplerinin Yermük Kavşağı’nda yıkılan binaların enkazı altında kalanlardan sağ olanları kurtarabilmek, ölenlerin de cesetlerine ulaşabilmek için yoğun bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi. 

İsrail işgal rejiminin savaş uçakları Yermük Kavşağı’na dün onlarca hava saldırısı düzenlemiş ve bölgeyi tam bir harabeye çevirmişti. 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik olarak 20 günden beri sürdürdükleri saldırılarla gerçekleştirdikleri katliamlarda şehit edilenlerin sayısının 7028’e çıktığını, bunlardan 2913 kişinin çocuk, 1709 kişinin kadın, 397 kişinin ise yaşlı olduğunu, yaralıların sayısının ise 18484’e ulaştığını duyurdu.