YEMEN: Suud Rejimi Ülkemizi İsrail’e Teslim Etmek İstiyor

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı, işgalci koalisyon ülkelerinin Yemen’i Siyonist rejime ve onu destekleyen Batılı ülkelere teslim etmeyi düşündükleri resmi anlaşma ve komploları açıkladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır Atıfi, Salı günü işgalci Suudi-BAE koalisyonunun bu ülkedeki ateşkesi ihlalini izleyen Ortak Operasyon Odası’nı ziyaret etti.

Muhammed Nasır Atıfi bu ziyarette şunları söyledi: ‘San’a adil ve insaflı bir barışa ve aynı zamanda düşmanlarla ve onların komplolarıyla mücadele etmeye hazırdır.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgalci koalisyon tarafından tekrarlanan ihlallere rağmen ateşkese bağlıdır. Çünkü Yemen kuvvetleri komutanlarının emirlerine uymakta ve onlara güvenmektedir.’

Yemen Savunma Bakanı aynı zamanda, işgalci koalisyon ülkelerinin, bazı taleplerin yerine getirilmesi karşılığında Yemen’i Siyonist rejime ve bu rejime destek veren Batılı ülkelere teslim etmeyi düşündükleri resmi anlaşmalar ve komplolar olduğunu açıkladı.

Muhammed Nasır Atıfi, ülke içindeki ve dışındaki Yemenlilere bu komploda yer almamaları çağrısında bulundu ve onlardan müstekbirler ve işgalciler karşısında sarsılmamalarını istedi ve “Çünkü zafer Yemen halkınındır” ifadesinde bulundu.

Yemen Savunma Bakanı konuşmasının sonunda şunları söyledi: ‘İşgalci Suudi-BAE koalisyonu, Yemen halkını kendi yanında savaşmaya çekiyor ve ülkedeki savaşın devam etmesi için onları destekliyor.’

Yemen kaynakları, Nisan ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sokotra takımadalarındaki (güney Yemen) Abd el Kuri adasında Siyonist rejimle birlikte bir havaalanı açtığını da açıkladı.

Yerel kaynaklar, BAE güçlerinin bu havaalanını, Yemen dışından doğrudan uçuşlar gerçekleştirmek için istifa eden hükümetle işbirliği yapmadan açtığını vurguladı.

Bu kaynaklar ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘Bu havaalanının açılması, işgalci güçlerin (Sokotra’nın merkezinde bulunan) Hadibu Havalimanı yetkililerinin gözetimi olmaksızın Yemen’e yabancı uzmanlar getirmesine ve değerli taşları, tarihi eserleri ve nadir ağaçları Yemen dışına kaçırmasına olanak sağlayacaktır.’

Son yıllarda BAE, Yemen kıyılarında, özellikle Babülmendep Boğazı yakınlarında Tel Aviv ile istihbarat operasyonlarını genişletmek amacıyla Sokotra’daki Siyonist rejimle ortak birçok askeri merkezini ve askeri üssünü yeniledi.

Abd el Kuri Adası, Sokotra’nın en önemli adalarından biridir ve beş petrol noktasına sahiptir. Bu ada üzerinden Hint Okyanusu’ndaki gemilerin Afrika Boynuzu’na ve Babülmendep Boğazına olan hareketleri kolaylıkla izlenebilmektedir.