Yemen Mustafi Lideri Mansur Hadi’nin İsrail ve Mossad İlişkisi

Siyonist bir gazetecinin Yemenin kaçak cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin Mossad’ın casusu olduğunu ve sık sık işgal altındaki Filistin’e gittiğini ifşa etmesi ne Ensarullah hareketini ne Yemen halkını ne de Yemen meselesini takip edenleri şaşırttı. Çünkü bu adam, Babülmendep Boğazı ve Kızıldeniz’i kontrol etme hedeflerine ulaşma konusunda İsrail’in kuklasıdır.

Amos Harel’in ortaya çıkardığı gizli bilgiler, İsrailli eski bakan Katz ile yaptığı röportaj çerçevesinde gündeme geldi.

Harel, Katz’dan naklen şunları söyledi: ‘Yemen’de güvenilir müttefiklerimiz yok. Yemen Cumhurbşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin bizimle yakın bağları var, ancak o, Husilere (Ensarullah) karşı savaşı yönetemez.

Yemen’de savaş başladığında, Yemen cumhurbaşkanı Ürdün ve Abdül Fettah-Sisi’nin (Mısır cumhurbaşkanı) yardımıyla Tel Aviv’i ziyaret etti. Bu görüşmede bir anlaşmaya vardık ama sorun şu ki Abd Rabbuh Mansur Hadi cesur ve güçlü bir lider değil, yani ona bir ordu verirseniz şüphesiz başarısız olacaktır. Ancak İsrail ve Suudi Arabistan’ın mevcut Yemen Devlet Başkanı’na uygun bir alternatifinin olmadığını ve bu nedenle desteğinin gündemimizde olmaya devam edeceğini göz ardı edemeyiz.

Örneğin, el-Hudeyde savaşı, Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin Tel Aviv’e yaptığı ikinci ziyaretin sonucuydu. Bu savaşta Suudi Arabistan, BAE ve Yemen Devlet Başkanı arasında iyi bir koordinasyon kurmayı başardık ama bu savaş bir sonuca ulaşmadı.’

Yemen Ensarullah Hareketinin bu ülkeye karşı 7 yıldır dayatılan savaşın bir Amerika ve Siyonizm savaşı olduğunu ve Suudilerin ve BAE’nin bu savaşta bir vitrin olduğunu defalarca vurgulamasına rağmen, İsrail’in bu eski bakanı şu itiraflarda bulundu: ‘İsrail’in Kızıldeniz’deki tek endişe kaynağı Husilerin bölgedeki yükselişidir. Bu durum, Suudi hükümetinin, özellikle Suudi Veliaht Prens’in (Muhammed b. Selman’ın) beceriksizliğinden kaynaklanmaktadır.’

Daha önce de belirtildiği gibi, Katz’ın bu ifşaları Yemen halkı için savaşın en başından beri oldukça açıktı. Bu nedenle Mossad’ın paralı askeri Mansur Hadi efendilerinin kollarına kaçtı ve Yemenliler, İsrail ve ABD’nin yanı sıra despot ve gerici Arap rejimlerinin çoğuna karşı direniş ve zaferler yaratmaya devam ediyor ve bu düşman taraflar, Yemen’in aziz ve onurlu halkına diz çöktüremediler ve çöktüremeyecekler ve Yemen’deki kuşatma, bombalama ve masumların öldürülmesi işgalcileri bir sonuca ulaştırmayacak.