YAŞLI Filistinli, Gaz Bombasıyla Yaralandı

Batı Yaka’nın güney kesiminde meydana gelen bir çatışmada işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine gaz bombası atması sebebiyle isabet alan yetmiş yaşındaki bir Filistinli kadının vücudunda yanıklar meydana geldiği ve kadının aynı zamanda boğulma tehlikesi yaşadığı bildirildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Batı Yaka bölgesinin güneyindeki El-Halil şehrinin güneyinde yer alan Musafir Yatta mıntıkasındaki Et-Tevane köyünde işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı gaz bombası 70 yaşındaki Hızıra Selman Reb’i adlı kadının doğrudan kürek kemikleri kısmına isabet etti. Bu yüzden vücudunda yanıklar meydana geldi ve kadın da uzun süre nefes alma zorluğu yaşadı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre sağlık görevlileri kadını derhal tedavi için Yatta’daki Ebu’l-Hasen El-Kasım Hastanesi’ne kaldırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada Hızıra Selman’ın durumunun iyiye gittiğini bildirdi.

Söz konusu bölgedeki çatışmaların işgal güçlerinin bölgeye baskın düzenlemeleri ve tarımla uğraşanların ürünlerini toplamalarına engel olmaları üzerine çıktığı ifade edildi.

İsrail işgal güçleri bu bölgenin ahalisini göçe zorlamak amacıyla sık sık baskınlarda bulunuyorlar ve geniş bir alanda Filistinlilerin bina inşa etmesine engel oluyorlar.

Ayrıca yakındaki Hafat Maun yahudi yerleşim merkezindeki yerleşimciler de zaman zaman bölgedeki çobanlara saldırılar düzenliyorlar. Birkaç gün önce de dün akşamki olayların yaşandığı Tevane köyünde bir su kuyusuna zehir atmışlardı.