Yakınlaşma Furyasında Yeni Perde: Ürdün-İsrail…

Siyonist rejim İsrail, önümüzdeki ay her iki ülkeyi de istikrarsızlaştırabilecek bir İsrail-Filistin şiddetinin patlak vermesini önlemek için büyük bir çaba içinde Ürdün’e yaklaştı.

İşgalci rejimin cumhurbaşkanlığı sözcüsüne göre, Başkan Isaac Herzog, Ürdün’e ülkenin (!) 1948’deki kuruluşundan bu yana ilk “kamu ve resmi” ziyareti yapacak.

Herzog ve Kral Abdullah, “İsrail-Ürdün ilişkilerinin derinleştirilmesi, yaklaşan tatil dönemine vurgu yaparak bölgesel istikrarın korunması barış ve normalleşmenin güçlendirilmesi İsrail, Ürdün ve daha geniş bölge arasındaki ilişkilerdeki birçok gizli fırsatı” tartışacaklar.

Geçmiş cumhurbaşkanları ve Herzog Ürdün’e daha önce gittiler, ancak her zaman gizli toplantılar amacıyla ve iş bittikten sonra ziyaret duyuruluyordu. Herzog, Savunma Bakanı Benny Gantz’ın ziyaretinden sadece bir gün sonra ve Kamu Güvenliği Bakanı Omer Bar Lev’in Ürdün’de ülkenin Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile görüşmek üzere ziyaretinden bir hafta sonra, Abdullah ile sarayında görüşecek.