YAHUDİ İşgalciler, Yüzlerce ZEYTİN Ağacını Söktü!

İşgal güçlerinin Kuzey El-Ağvar’daki Berdele köyünde ve El-Halil’in güneyinde Filistinlilere ait yüzlerce zeytin ağacını söktüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Kuzey El-Ağvar’daki Berdele köyünde Filistinlilere ait 450 civarında zeytin ağacını söktü.

İşgal güçlerinin geçen yıl devlet arazisinde dikili olduğu iddiasıyla söz konusu ağaçların kesileceğini tebliğ ettiği bildirildi.

El-Halil’in güneyindeki Yatta beldesinin doğusunda yer alan El-Hamra bölgesinde de bir grup Yahudi yerleşimci Filistinlilere ait zeytin fidanlarını söktü.

El-Halil’in güneyindeki Halk Komiteleri Koordinatörü Ratib Cebur, Yatta beldesinin doğusundaki Ma’un Yahudi Yerleşkesi’nden gelen yerleşimcilerin Et-Tevane köyünün doğusundaki El-Hamra bölgesinde en az 23 zeytin fidanını söktüğünü söyledi.

Cebur, Yahudi yerleşimcilerin söktüğü zeytin fidanlarının Cuma Musa Cibril Rab’i isimli Filistinliye ait olduğunu kaydetti.

Bölgede Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını sökme olaylarının daha önce de yaşandığını bildiren Cebur, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri göçe zorlayarak arazilerine el koymayı ve yerleşkelerini genişletmeyi hedeflediğini ifade etti.

Cebur, insan hakları örgütlerine ve uluslararası kurumlara çağrıda bulunarak, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının önlenmesini istedi.