YAHUDİ İşgalciler, Filistinli ÇİFTÇİLERE Saldırdı!

Kuzey El-Ağvar’ın El-Farisiyye bölgesinde kurulu Rotem Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yer alan meralarda hayvanlarını otlatan Filistinli çobanlar Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradı.

İnsan hakları aktivisti Arif Ed-Drağime, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin çobanları kovaladığını ve hayvanlarını taşladığını söyledi.

Filistinli aktivist, Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sebebiyle bu manzaranın bölgede neredeyse her gün yaşanır hale geldiğini ifade etti.

Batı Yaka’nın El-Ağvar bölgesinde yaşayan Filistinli çobanların sürekli olarak işgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin ihlalleriyle karşılaştıkları kaydedildi.

Batı Yaka’da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.