Yahudiler, El-Ağvar’da Yeni İşgal Yerleşimi Kuruyor

İsrail işgal rejimi Batı Şeria’da Filistinlilerin topraklarını gasp ve yahudileştirme faaliyetlerini iki kanaldan yürütüyor.

Birinci kanal işgal rejiminin resmi kurumlarının oluşturduğu ve onayladığı planlara dayalı olarak kurulan yerleşim merkezleri inşa edilmesi uygulamalarından oluşuyor. 

İkinci kanalı ise “gecekondu” hükmündeki plansız yerleşim alanları kurma uygulaması oluşturuyor. Bu tür yerleşim alanları da yine işgal güçlerinin bilgisi dahilinde ve Batı Şeria bölgesine yerleştirilmiş yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çeteleri tarafından kuruluyor. Bu tür yerleşim alanları her ne kadar resmi kurumlar tarafından onaylanmış olmasa da işgal rejiminin yetkilileri söz konusu terör çetelerine engel olmuyor, bilakis Filistinlilerin onlara engel olmaya kalkışmaları durumunda topraklarını savunan Filistinlilere saldırıp yahudi terör çetelerine sahip çıkıyor, onları koruyorlar. 

Bugün (5 Nisan Salı) sabah da Batı Şeria’nın verimli arazilerden oluşan El-Ağvar bölgesinin kuzey kesiminde yerleşimci terör çetelerinin yeni bir yerleşim alanı kurmak için çalışma başlattıkları haber verildi. 

Bölgedeki insan hakları aktivisti Arif Derağime yerleşimci teröristlerin bölgede yol çizgileri çizdiklerini ve bazı yerleri kazmaya başladıklarını dile getirerek bu çalışmalarının onların yeni bir yerleşim alanı oluşturma çalışması başlattıklarına delalet ettiğini hatırlattı. 

Yerleşimci terör çetelerinin son yıllarda Kuzey El-Ağvar bölgesinde bu şekilde gecekondu tarzında, yani işgal rejiminin planlı yerleşim merkezlerinden ayrı olarak ama yine işgal güçlerinin engel olmadığı, göz yumduğu ve hatta himaye ettiği altı yerleşim alanı oluşturduğuna dikkat çekildi. Yerleşimci terör çeteleri bu tarz yerleşim alanlarını oluşturmak için Filistinlilerin binlerce dönüm arazisini gasp ettiler ve işgal güçleri terör çetelerinin bu eşkıyalıklarına destek verdi, topraklarına sahip çıkan Filistinlilere saldırırken yerleşimci terör çetelerini korudu. 

İşgal yönetimi El-Ağvar bölgesini güvenlik ve ekonomi açısından öncelikli bir bölge olarak gördüğü için bu bölgedeki yahudileştirme faaliyetlerinin her iki kanaldan da hızlı bir şekilde sürdürülmesi için bütün kolaylıkları sağlıyor. 

İşgal rejiminin hedefi Filistinlileri bu bölgeden tamamen çıkarmak ve burayı tümüyle yahudi yerleşim alanına dönüştürmek.