YAHUDİ İşgalciler 20 ZEYTİN Ağacını Kesti!

Yahudi yerleşimciler erken saatlerde Ramallah’ın doğusunda yer alan El-Muğayyir köyünün Ebu’l-Hanun bölgesinde yaklaşık 20 zeytin ağacını kesti.

El-Muğayyir Köy Meclisi eski başkanı Ferec En-Na’san, çobanların bu sabah Abdülhay En-Na’san’a ait zeytin ağaçlarının kesilmiş olduğunu gördüklerini söyledi.

En-Na’san, işgal ordusuna ait askeri kışla yakınlarındaki Ebu’l-Hanun bölgesinde dikili ağaçların 30 yıllık olduklarını açıkladı.

En-Na’san, bölgede yaşayan ve işgal güçleri himayesinde hareket eden bir Yahudi yerleşimcinin sürekli olarak çobanlara ve sürülere saldırdığı, bölgede arbede çıkardığı ifade edildi.

Bu arada, Irkçı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşimiyle Mücadele İçin Halk Girişimi üyelerinden Salah El-Hoca, El-Muğayyir köyünü hedef alan bu sabahki saldırının ilk olmadığını belirtti.

El-Muğayyir köyünün temas noktasında bulunduğuna dikkat çeken El-Hoca, arazileri El-Ağvar sınırına kadar uzanan köyün geçtiğimiz yıllar boyunca bir dizi saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

Yahudi yerleşimcilerin şimdiye kadar köy arazilerinde ekili yüzlerce zeytin ağacını kestiğini bildiren El-Hoca, işgal güçlerinin de köy sakinlerinin tarım arazilerine ulaşmalarına engel olduğunu kaydetti.