YAHUDİ İşgalciler 1000 ORMAN Fidanını Telef Etti!

İşgal rejiminin sivil askerleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilerin Batı Yaka’nın Nablus şehrinin kuzeyindeki Berka köyünde dikilmek üzere hazırlanan bin adet orman fidanını tahrip ettikleri haber verildi.

Berka köyünün Köy Meclisi Başkanı Cihad Şeride’nin Quds Press Haber Ajansı’na verdiği bilgilere göre 2005’ten beri boşaltılmış durumdaki Homş Yahudi Yerleşim Merkezi tarafından gelen yerleşimciler oldukları tespit edilen bir grup bir çalılığa girdi ve burada saklanan bin kadar orman fidanını tahrip etti.

Şeride, Filistinlilerin bu fidanları köy koruluğu haline getirmek istedikleri bir alana dikmeye hazırlandıklarını, bu alana daha önce dört bin ağaç diktiklerini ifade etti.

Şeride, yerleşimcilerin fidanları tahrip ettikleri sırada aynı zamanda Berka köyünün kenar bölgelerinde Filistinlilerin evlerinden birine girdiklerini ancak herhangi bir hasar meydana gelmediğini söyledi.

Bu arada Batı Yaka’daki yahudi yerleşimciliği konusunu takip eden Ğassan Dağlas da yerleşimcilerin son zamanlarda Berka köyüne ve ahalisine yönelik saldırılarında artış olduğuna dikkat çekti.

Dağlas dün Berka köyündeki Filistinlilerin yahudi yerleşimcilerin taşlı saldırılarına maruz kaldıklarını dile getirdi.