YAHUDİ Yerleşimcinin Saldırdığı FİLİSTİNLİ Şehit Oldu

Bir yandan Siyonist Rejimin resmi katilleri ile saldırdığı mazlum Filistin halkı diğer yandan da sözde “sivil” silahlı Siyonist Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor.

23 yaşındaki Emir Ömer İbrahim Şehade’nin Nablus’un güneyindeki Urif beldesinde bir Yahudi yerleşimci tarafından göğsünden vurulduktan kısa süre sonra Rafidya Hastanesi’nde şehit olduğunu bildirildi.

Bu arada, Yahudi yerleşimcileri koruyan işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu bir gencin de plastik mermiyle yaralandığı ifade edildi.

Filistin Kızılayı, Nablus yakınlarındaki Urif köyünde biri göğsünden ve diğeri bacağından iki gencin yaralandığını ve yaralarının tehlikeli olduğunu açıklamıştı. Daha sonra gençlerden birinin şehit olduğu duyuruldu.

Yahudi yerleşimi dosyasını takipten sorumlu Gassan Dağlas, bacağından yaralanan ikinci gencin 16 yaşındaki Hemmam Subhi olduğunu bildirdi.

Yerel kaynaklar, Azun beldesi girişinde otomobili taşlı saldırıya maruz kalan bir yerleşimcinin yaralanması üzerine işgal güçlerinin belde girişini kapattığını söyledi.

El-Halil’de de onlarca Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin himayesinde Musafir Yatta bölgesindeki Et-Tevane köyüne saldırdı.

Yahudi yerleşimcilerin köy sakinlerini taşladığı, Filistinlilerle işgalciler arasında kavga çıktığı, işgal güçlerinin çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı, bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişinin etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.