YAHUDİ İşgalciler FİLİSTİN’de 1 Köye Saldırdı

Yahudi yerleşimcilerin Cibya köyüne düzenlediği baskın sırasında bir kişi başından yaralanırken işgal güçleri de El-Bire kentiyle Nebi Salih ve Silvad beldelerinde dört kişiyi gözaltına aldı.

Cibya Köy Meclisi Başkan Yardımcısı Fahrettin Şeleş, Yahudi yerleşimcilerin dün gece köye baskın düzenlediğini ve köy sakinlerini taşladığın söyledi.

Şeleş, Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sırasında köy sakinlerinden Mahir Sabır Şeleş’in başından hafif bir şekilde yaralandığını açıkladı.

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka’da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

Bu arada, işgal güçlerinin sabah erken saatlerde Batı Yaka ve El-Bire vilayetinde dört kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin Nebi Salih köyünden Muhammed Basim Et-Temimi ve Müeyyid Hamza Et-Temimi’yi, Silvad beldesinden Abdülfettah Hamid’i ve El-Bire kentinden Tarık Hudayri’yi gözaltına aldığını bildirdi.