YAHUDİ Hahamlar: SÜLEYMAN Mabedi İnşa Edelim!

Yahudi hahamlar ve Yahudi örgütleri, Mescid-i Aksa’nın bulunduğu bölgede sözde “Süleyman Mabedi”nin inşa edilmesi için çağrı yaptı.

“Yahudi Hukukunda Heykel Tepesi” kitabının tanıtımı toplantısına katılan Yahudi hahamlar ve işgal altındaki Kudüs’ün Yahudileştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten Yahudi örgütleri, İslam’ın kutsalı işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu bölgede sözde Süleyman Mabedi’nin inşa edilmesi için çağrı yaptı.

Toplantıda harem-i şerif’in bulunduğu bölgenin Yahudiler için çok önemli olduğuna işaret eden hahamlar, fanatik Yahudilerine yönelik sözde heykel tepesinin (Süleyman Mabedi’nin inşa edilmesi planlanan bölge) bulunduğu bölgeyi yoğun ziyaret etme çağrısında bulundu.

Öte yandan, Yahudi haham Yisrael Harel, burada yaptığı konuşmada, “Yahudilerin kutsal bölgesi olan heykel tepesinin olduğu bölgede acilen Süleyman Mabedi’nin inşa edilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra, işgalci İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel’in toplantıya videolu mesaj gönderdiği ve sözde Süleyman Mabedi’nin inşa edilmesi için yürütülen çalışmalara destek vereceğini belirttiği kaydedildi.