Venezuela-Maduro: İsrail Filistin’de Soykırım Yapıyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Gazze’de ayırım gözetmeksin sivillerin yaşadığı binaların bombalandığını belirterek, İsrail rejimini Filistin halkına karşı “soykırım” yapmakla suçladı.

Katıldığı bir programda konuşan Devlet Başkanı Maduro, Birleşmiş Milletlerin (BM) açıklamasını dikkatli ve endişeli şekilde okuduklarını vurgulayarak, “Gazze’de Filistin halkına yönelik soykırım başladı.” dedi.

Siyonist rejim İsrail’in Gazze’de daha önce defalarca “katliam” yaptığını dile getiren Maduro, “Gazze’de ayrım gözetmeksizin sivillerin yaşadığı binalar vuruluyor, her yer bombalanıyor, kadınlar ve çocuklar her gün ölüyor.

Dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerime, Hristiyanlara ve Yahudilere sesleniyorum, acil ateşkes için BM’ye çağrıda bulunalım.” vurgusu yaptı.

Maduro, barış müzakerelerinin bir an önce başlaması gerektiğini ve BM kararlarına saygı duyulacak şekilde bağımsız ve egemen bir Filistin Devletinin kurulması gerektiğini söyledi.

Filistin halkının yıllardır her türlü zorbalığa ve ayrımcılığa maruz kaldığını hatırlatan Maduro, “BM, 1967’de uygulanması için zorunlu bir karar yayımladı. Karara göre, İsrail ve Filistin Devleti için çizilmiş sınırlara saygı gösterilecek, aynı zamanda Doğu Kudüs, Filistin’in başkenti olacaktı ancak İsrail’de başa geçen bütün hükümetler devamlı olarak bu kararı çiğnedi.” değerlendirmesinde bulundu.