VENEZUELA’nın ABD Uşağı İsmi: İSRAİL’e Yaklaşacağız!

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, devlet başkanı olma çabalarının başarıya ulaşması halinde ülkesinin İsrail ile ilişkilerini düzelteceğini söyledi.

Kendisini geçici devlet başkanı ilan eden ve mevcut devlet başkanı Nicolas Maduro’yu devirmeye çalışan Guaido’nun yaptığı açıklamalarla işgal rejiminin ve Amerika’nın daha çok desteğini kazanmaya çalıştığı ifade edildi.

İşgal rejimi, Amerika’nın Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanımasının ardından Venezuela muhalefetine desteğini ilan etmişti.

Venezuela Hep Filistin’e Destek Oldu

Venezuela, yaklaşık on yıl önce Filistin’e ve Filistin davasına destek olarak işgal rejimiyle ilişkilerini kesti ve uluslararası platformlarda hep Filistin’e destek oldu.

Israel Hayom gazetesine konuşan Guaido, işgal rejimiyle ilişkileri kökleştirme çabalarının zirveye ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Guaido, işgal rejimiyle yeniden diplomatik ilişki kurulmasının ve işgal rejiminde büyükelçilik açılmasının uygun zamanda gerçekleşeceğini ifade etti.

Chavez – Venezuela’daki İsrail Elçiliğini Kapatmıştı

Venezuela’nın eski devlet başkanı Hugo Chavez, işgal ordusunun 2008-2009’da Gazze Şeridi’ne açtığı savaşa tepki göstererek ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini kapatmıştı.