UZLAŞI Olmadan, FİLİSTİN Hükumeti MEÇHUL!

Hamas’ın Filistin Parlamentosu’ndaki grubu “Değişim ve Islah” üyesi milletvekili Atıf Advan, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın ulusal icma olmadan yeni bir hükümet kurulması çağrısının bölünmeyi daha da derinleştireceğini söyledi.

Advan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Abbas’ın yaptığının Gazze Şeridi’ni Batı Yaka’dan tamamen koparmaya çalışmak olduğunu ifade etti.

Kurulacak yeni hükümetin Filistin Parlamentosu’ndan güvenoyu almayacak olmasının hükümeti gayri meşru yapacağını bildiren Advan, yeni hükümetin bölünmeyi kökleştireceğini kaydetti.

Filistinli milletvekili, uzlaşı ve icma sağlanmadan kurulacak yeni bir hükümetin meçhule doğru adım atmak olacağını dile getirdi.

Böyle bir adımın Filistin halkının çıkarlarıyla da bağdaşmadığına dikkat çeken Advan, Filistin saflarının güçlendirilmesinin yolunun ulusal uzlaşıdan geçtiğini bildirdi.

Milletvekili Advan, yeni kurulacak hükümetin Fetih hükümeti olacağını ve diğer grupların dışlanacağını, Filistin davası büyük tehlikelerle karşı karşıyayken kartların karıştırılmasının hedeflendiğini söyledi.