Ürdün’de Şehit Kassam Komutanının Taziyesine Engel

Ürdün, Cuma günü İsrail’in Gazze’deki hücreleri tarafından şehid edilen Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın önemli komutanlarından Mazin Fukaha için Irbid şehrinde kurulan taziye çadırını kaldırdı.

GÖZAT  Şehit Fukaha Biz Yaşayalım Diye Yerin Altında Nöbet Tuttu

Ürdün’den yayın yapan Yermuk televizyonunun haberine göre Irbid şehrinde Mazin Fukaha için kurulan taziye çadırı, Irbid valisi Rıdvan Atum’ın emri doğrultusunda kaldırıldı. Irbid, valiliğinden taziye çadırının kaldırılmasına ilişkin olarak herhangi bir açıklama yapılmadı.

Şehid Fukaha’nın da mensup olduğu Batı Şeria’daki Tubas şehrine mensup aşiret liderleri, Irbid’deki Filistinlilerin yaşadığı mülteci kampında şehid Fukaha için üç günlük taziye çadırının kurulması kararı almıştı.

GÖZAT  Şehit Kassam Komutanı Mazin Fukaha KİMDİR?

Çadırın kaldırılmasına tepki gösteren bölge halkı “Filistinli şehid için düzenlenen taziye çadırı kimin çıkarı için kaldırılıyor?” diyerek tepki gösterdi.

Fukaha, Cuma günü akşam saatlerinde evinden çıktıktan sonra kimliği meçhul kişiler tarafından kurşunlanarak şehid edilmişti.

Saldırı sonrasında el-Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, saldırının arkasında Siyonist rejimin durduğunu belirtilerek saldırının karşılıksız kalmayacağını açıklamıştı.

GÖZAT  Siyonist İsrail'den, Şehit Komutan'ın Ailesine CENAZE YASAĞI

Fukaha Kimdir?

Fukaha, Siyonist işgalcileri hedef alan bir çok eylemin hazırlık aşamasında önemli rol üstlenmişti. İzzeddin el-Masri’nin 2001 yılında düzenlediği ve 19 Siyonistin öldürüldüğü Kudüs Eylemi, el-Kassam Tugayları Genel Komutanı Salah Şehade’nin intikamı için Cihad Hamade’nin 2002 yılında düzenlediği ve 9 İsraillinin öldürüldüğü Safed eylemi, Fukaha’nın organizasyonunda rol aldığı önemli eylemler arasında yer alıyor.

GÖZAT  Hamas: Kassam Komutanına Suikast İsrail ve İşbirlikçilerinin İşi

Fukaha, bu şehadet eylemlerinden ötürü 9 müebbed ve 50 yıl hapis cezası almıştı.

2011 yılında İsrail ile Hamas arasında gerçekleştirilen esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan Şehid Fukaha, Gazze’ye sürgün edilmişti.