ÜRDÜN, Siyonist İSRAİL’e Arazi Kiralamaktan Vazgeçti İddiası

İşgal rejimi medyasının haberine göre, işgal güçleri dün akşam İsraillilerin Ürdün’e ait “El-Bakura” bölgesindeki tarım arazilerine girdikleri kapıyı kapattı.

İşgal güçlerinin bu adımının Ürdün’ün El-Bakura ve El-Ğamr bölgelerini işgal rejimine kiralama anlaşmasının süresini uzatmasını reddetmesi üzerine geldiği ifade edildi. Ürdün hükümeti, Pazar gününden itibaren İsrailli çiftçilerin El-Bakura bölgesindeki arazilere girmelerine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

İsrail, 1994’teki barış anlaşması kapsamında Ürdün’e ait El-Bakura ve El-Ğamr bölgelerini 25 yıllığına kiralamış ve kira sözleşmesi 26 Ekim’de sona ermişti.

İşgal rejimi kaynakları, Perşembe günü Ürdün’ün İsrail’e kiralama süresinin uzatılmayacağı bilgisini resmi olarak ilettiğini bildirmişti. Ürdün Vadisi’nin kuzeyindeki El-Bakura bölgesiyle güneyindeki El-Ğamr bölgesi 25 yıldır İsrailli çiftçiler tarafından ekiliyordu.

Ürdün Kralı 2’nci Abdullah, El-Bakura ve El-Ğamr’ın Ürdün’e ait olduğunu ve öyle kalacağını söylemiş, Ürdünlü yetkililer de kira anlaşmasının süresinin uzatılmasını reddettiklerini açıklamıştı.

Uzmanlar, El-Bakura ve El-Ğamr bölgelerinin Ürdün’e ekonomi ve turizm açısından büyük fırsatlar sunduğunu belirtiyor.