ÜRDÜN Meclisinde İSRAİL Elçisini KOVMA Kararı!

Ürdün parlamentosu korsan İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve işgal altındaki Filistin’de cinayetlerini attırmasına tepki olarak parlamentonun Filistin komisyonunun talebi üzerine siyonist rejimin Amman Büyükelçisini sınırdışı etmeyi onayladı.

Ürdün parlamentosunun Filistin komisyonu Başkanı Yahya El Suud, Salı günü Amman yönetiminden Ürdün’ün Tel aviv Büyükelçisini geri çağırmasını ve İsrail’in Ürdün Büyükelçisini ihraç etmesini istedi.

Filisin komisyonu Başkanı ayrıca bölgedeki tüm Arap ve İslam ülkelerinin parlamentolarından Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımlarından ikiye bölmeye yönelik İsrail’in şom planı ile mücadele etme doğrultusunda bazı kararlar almalarını istedi.

Bundan önce de Ürdün İslami Mukaddesat ve Vakıflar Bakanı Abdulnasır Ebulbasl  da siyonist rejimin Mescid-i Aksa’nın kapılarını Filistin halkına karşı kapatılmasının tehlikeli sonuçları olacağı konusunda uyardı ve bu kutsal mekanı boş elleriyle savunan caminin hademeleri ve çalışanlarının gözaltına alınmasını kınadı.

Korsan rejim İsrail Pazartesi günü bir kez daha Mescid-i Aksa’nın kapılarından Bab-ul Rahme kapısını Filistinli Müslümanların yüzüne kapatmıştı.