UNRWA, Lübnan Mülteci Kampı Çalışmalarını Durdurdu

UNRWA tarafından yayınlanan bildiride, kampta yaşanan şiddetli çatışmalar ve güvenlik sorunu dolayısıyla 27 ve 28 Şubat günleri tüm UNRWA hizmetlerinin durdurulduğu, UNRWA’ya bağlı iki sağlık ocağı ile bir  yardım merkezinin 24 Şubat Cuma günü kapatıldığı ifade edildi.

Bildiride, hizmetlerin en kısa zamanda yeniden başlayabilmesi için güvenlik şartlarının değerlendirileceği ve çalışanların can güvenliklerinin korunması gerektiği kaydedildi.

GÖZAT  Mülteci Kampındaki Çatışmalarda 6 Filistinli Yaralandı

Aynu’l-Hulve Mülteci Kampı’ndaki çatışmaların sürmesinden duyduğu derin endişeyi dile getiren UNRWA, çatışmaların eğitim ve sağlık hizmetlerine ulaşılmasını engellediğini söyledi.

İlgili tarafları Filistinli mültecileri korumaya davet eden UNRWA, kampta çatışan silahlı gruplardan da BM kurumlarına saygı göstermelerini ve söz konusu kurumları çatışmaların dışında tutmalarını, UNRWA görevlilerinin ve diğer sivillerin can güvenliklerinin garanti altına alınmasını istedi.

Lübnan’ın Sayda kentindeki Aynu’l-Hulve Mülteci Kampı’nda son birkaç gündür Fetih üyeleriyle radikal silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.