UNRWA ve İslam Kalkınma Bankasından GAZZE ANLAŞMASI

UNRWA’dan yapılan açıklamada, İslam Kalkınma Bankası ile imzalanan anlaşmanın, restorasyon çalışmaları ile İsrail’in Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine 2014’te düzenlediği saldırılarda kısmi hasar gören ya da tamamı yıkılan binden fazla konutun yeniden imarını kapsadığı belirtildi.

GÖZAT  Zahhar: Gazze'nin İmarı İçin Kimseye Minnet Etmeyiz

Ajansın Gazze Direktörü Bo Schack ise söz konusu anlaşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Anlaşmanın, UNRWA ile İslam Kalkınma Bankasının temsil ettiği Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında devam eden ortaklık ve güvenin kanıtı olduğunu vurgulayan Schack, “KİK, Gazzelilere yeterli konut sağlanması konusunda ajansın en büyük destekçilerinden biri oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

GÖZAT  Davalı Komşusunu GAZZE'YE YARDIM Şartıyla Affetti

Kira Yardımı ve Onarım Çalışmaları

Gazze’de abluka altında tekrarlanan saldırılarla katı sosyal ve ekonomik durum göz önüne alındığında bu anlaşmanın, sığınmacı ailelerin endişelerini hafifletmek için bir umut ışığı olabileceğini kaydeden Schack, “Taraflar arasında imzalan anlaşma, UNRWA’nın kira ödenekleri ile nakit yardımlarının yanı sıra hasarlı yapıların yeniden imarı çerçevesindeki programlarına destek sağlanması için donörlere yönelik sürekli gerçekleştirdiği çağrılara cevaptır.” ifadelerini kullandı.

GÖZAT  İsrail'in 24 Milyon Dolarlık Teklifini Reddeden Filistinli

UNRWA, donör ülkelerin yardımlarının, bölgedeki hizmetlerin gerektirdiği seviyeyi karşılamadığını belirtiyor.

İsrail, 7 Temmuz 2014’te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarını 26 Ağustos’ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. UNRWA ve UNDP’nin iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail’in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600’ü kullanılamaz duruma gelmişti.