UNRWA: Gazze’de 2 Milyondan Fazla İnsanın Hayatı Tehlikede

BM’ye bağlı Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) siyonist işgal rejiminin suları kesmesi ve temel ihtiyaç maddelerinin akışını durdurması sebebiyle Gazze Şeridi’nde suların tükenmesinin bölgede yaşayan iki milyondan fazla insanın hayatını tehdit ettiği hatırlatmasında bulundu. 

UNRWA Genel Komiseri Philipe Lazzarini, suyun hayat ile ölüm arasında bir mesele olduğunu belirterek, iki milyon insana su tedarik edilebilmesi için Gazze’ye yakıt sokulmasının zorunlu olduğunu ifade etti. 

Lazzarini, bölgeye bir haftadan beri zorunlu ihtiyaç maddelerinin bile sokulmasına izin verilmediğini belirterek bölgede yaşayan insanlara temiz su temin edilebilmesi için su istasyonlarının ve genel su şebekelerinin çalışması gerektiğini vurguladı. 

Lazzarini bu arada bölge halkına yönelik tehditlerden dolayı bir hafta içerisinde evlerini terk etmeye zorlanan insan sayısının 1 milyonu bulduğuna dikkat çekti. 

Siyonist işgal rejimi Filistin direnişi karşısındaki zafiyetinin acısını, savaşla ilgileri olmayan sivil insanlardan çıkararak ve onlara vahşice işkence ederek tatmin olmaya, teselli bulmaya çalışıyor. Bu da siyonist işgalcinin canavarları çok çok gerilerde bırakan vahşi ruhunu yansıtması açısından oldukça dikkat çekici.