ULUSAL HEYET: Tehditlere Karşı En İyi Yol BİRLİK!

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Heyeti, tehditlere ve komplolara karşı koymak için en iyi seçeneğin birlik ve bütünlüğün sağlanması olduğunu söyledi.

Heyet konuyla ilgili yayınladığı bildiride, pusulanın doğru yöne dönmesi ve amacın Filistin olması için her türlü olumlu çabaya destek olacaklarını ifade etti.

Basın yayın organlarından birleştirici bir dil kullanmalarını isteyen Heyet, bölücü söylemden uzak durulması ve Filistin halkının seçkin değerlerinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Heyeti, Filistinlileri önümüzdeki Cuma günü “Milli birlik ve bölünmenin sona erdirilmesi” sloganıyla gerçekleştirilecek gösterilere katılmaya davet etti.

Heyet, bu Cuma yapılacak gösterilerin verilen ismin içinde bulunulan dönemde birlik ve bütünlüğe duyulan ihtiyaca dikkat çekmek amacıyla seçildiğini söyledi.

Heyet ayrıca Filistinlileri 15 Mayıs’ta Büyük Felaket’in (En-Nekbe) yıldönümünü anma programlarına da hazırlanmaya ve katılmaya çağırdı.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.