Türkiye Halkı İsrail’in MAVİ MARMARA Saldırısını 7. Yılında Protesto Etti

Dün İstanbul’da düzenlenen gösteriye katılan binlerce kişi, ‘İsrail’e ölüm’ şeklinde slogan attılar. Göstericiler  terör rejimi İsrail’in bu cinayetinin hiç bir zaman unutulmayacağını bildirdiler.

Bu arada Karabük ve Hatay gibi bir çok kentte benzeri gösteriler de eşzamanlı olarak yapıldı.  Karabük toplanan kalabalık adına yapılan açıklamada, Filistin’e uygulanan haksız ablukayı kırarak, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere yola çıkan özgürlük filosuna karşı uluslararası sularda girişilen terörist saldırı üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlatıldı.

GÖZAT  Mavi Marmara Davası Siyonist İsrail Lehine Düştü

Açıklamada, aradan geçen zamana rağmen Mavi Marmara’nın gündemden hiç düşmediği belirtildi.

Hatay’da da bu münasebetle  anma etkinliği gerçekleştirdi. Basın açıklamasında, ırkçı İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara gemisinde 7 yıl önce saldırıya uğrayan şehitleri rahmetle anıldı ve açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Mavi Marmara özgürlük filosu’na yapılan hain saldırının yedinci yılındayız. İsrail, maalesef Gazze’yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa’yı taciz etmeye devam ediyor.

GÖZAT  Türkiye: İsrail'in Güvenliğine Aykırı Girişimlere İZİN VERMEYİZ

Yedi yıl önce bugün 700’e yakın insan gemilere binip Gazze’ye gitmeyi hedeflemişti. İsrail’in saldırısı sonucunda 10 kardeşimiz şehit olmuş ve bizler uluslararası sularda kaçırılıp hapsedilmiştik.

Saldırı sonrası gelen tepkiler sonucunda Gazze iki yıl boyunca nefes alabilmişti. Bugün ise ne yazık ki, Mavi Marmara’nın Gazze adına elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor.”

GÖZAT  Mavi Marmara Sonrası, Türkiye'den İsrail'e Bakanlık Seviyesinde İlk Ziyaret

Açıklamada ayrıca, Kudüs’ü işgalden, Gazze’yi ablukadan kurtarmak için çaba göstermenin her insanın insani ve her Müslüman’ın İslami sorumluluğu olduğu vurgulandı.

Bilindiği gibi terör rejiminin bu saldırısından sonra Türkiye ve ırkçı İsrail arasında ilişkiler bozulsa da, geçtiğimiz yıl bu ilişkiler Türkiye halkının  tepkisine rağmen tekrar başladı.