SİYONİST Gazete: Türkiye – İsrail Gerilimi SEÇİM İçin!

Jerusalem Post’un yer verdiği haberde, Türkiye ile İsrail arasında devam eden söz savaşının asıl sebebinin yaklaşmakta olan seçimler olduğu yazıldı.

Kudüs’te yayımlanan Jerusalem Post gazetesinde “Söz Savaşları” başlığıyla hazırlanan bir haberde, Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki sözlü gerilim analiz edildi.

Gerilimin Sebebi Türkiye – İsrail Seçimleri

Haberde analistlerin düşüncelerine yer verilirken, Türkiye ile Korsan İsrail arasında devam eden söz savaşının asıl sebebinin yaklaşmakta olan seçimler olduğu belirtildi.

Analistler, Media Line’a verdikleri demeçte, İşgalci İsrail ile Türkiye arasındaki gerilimin “Her iki ülkenin de sandık başına gideceği göz önüne alındığında” daha da sertleşebileceğini söylediler.

Jerusalem Pos’ta yer alan Kristina Jovanovski imzalı haberde, “Erdoğan’ın partisi AKP’nin Mart ayındaki belediye seçimlerinde MHP’nin desteğine muhtaç olduğu” ifadeleri yer alırken, Nisan ayında yapılacak ulusal oylamada yeniden seçilmek isteyen Netanyahu’nun ise seçmenlerin oyunu alabilmek için söz savaşını alevlendireceği belirtildi.

Seçim Ağzı

Haberde görüşüne yer verilen Selim Sazak, her iki tarafın liderlerinin siyasi kampanyaları esnasında birbirlerine karşı olumsuz diyaloğunun devam edeceğini iddia ediyor. Sazak, “Bu seçim ağzıdır. Hem Netanyahu hem de Erdoğan’ın milliyetçi söylemlerinin ikiye katlanmasını bekliyorum.” dedi.

Popülist Olma Kaygısı

İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yardımcı Doçenti Muzaffer Şenel de, benzer söylemlerin yoğunlaşacağını öngörüyor. Şenel, “Taraflar birbirlerini zorluyor. Her iki lider de, bu söz savaşını halk içinde popülist olmak için yapıyorlar… Bunun arkasında siyasi bir irade var.” dedi.

Türkiye – İsrail İlişkileri Kesilmedi

Bununla birlikte, RAND Corporation (Araştırma ve Geliştirme Şirketi) için çalışan bir danışman ve araştırmacı olan Shira Efron ise “İki ülke arasında daha kötü krizler meydana geldi ve ilişkiler devam etti” dedi.