Türkiye Dışişleri Bakanı İşgalci İsrail’e Gidiyor

Dünya Kudüs Günü vesilesiyle Müslüman halklar Siyonist İsrail’e lanet edip Filistin’e desteğini ilan ederken, Türkiye yönetimi ile Siyonist İşgal Rejimi İsrail arasındaki normalleşme süreci hız kesmeden devam ediyor.

Özellikle de birçok Direniş Ekseni liderinin Siyonist İsrail’in yok oluşu ve Filistin’in kurtuluşuna dönük müjdeci yaklaşımına rağmen, bazı İslam ülkelerinin yöneticileri İsrail ile şu ana kadar kurmadıkları samimi ilişkilere girmesi dikkat çekici bir gerçeklik oldu.

Son olarak da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 25 Mayıs’ta İsrail’e gideceğini duyurdu. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay ziyareti öncesi uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail’e Rica Ettik

Mescid-i Aksa provokasyonlarını değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, “Bizim ricamızla Müslüman olmayan kişilerin girişi engellendi, ama bölgede istemediğimiz şeyler yaşanabilir” dedi.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca Rusya’dan Suriye’ye asker taşıyan sivil ve askeri tüm uçaklara, Moskova ile de görüşülerek Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi.

Hem İsrail İle Hem Filistin İle…

Türkiye yönetiminin bir yandan Siyonist İsrail ile açık ilişkilere ve normalleşmeye dayalı siyaseti devam ederken, Çavuşoğlu diğer yandan da hâlâ Filistin-Kudüs davasından “taviz vermediklerini” şu sözlerle iddia etti:

“Adımlar atılıyor. Bizden çok Filistin yönetiminin de istediği bir süreç. Diyaloğun faydasını görmeye başladık. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Herzog ile görüşmesinden sonra son ramazan ayında Müslüman olmayanların Mescidi Aksa’ya girişini yasakladılar. Bu bizim ricamız üzerine oldu. Önümüzdeki süreçte de buna benzer provokasyonlar olacak. İstemediğimiz şeyler de yaşanabilir ama tamamen önlenmesi ya da minimize edilmesi konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Bu konudaki tutumumuzdan Filistin davası, Mescidi Aksa, Kudüs davamızdan taviz vermeyeceğimizi söyledik. 24 Mayıs’ta Filistin’e, 25 Mayıs’ta ise İsrail’e gideceğim.”