Tunus ve Nijerya’da GAZZE DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ

Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Uluslararası Girişim, Tunus’un Jedelienne şehrinde on yıldan fazla süredir kuşatma altında olan ve büyük bir insanlık dramı yaşayan Filistinli çocuklarla dayanışma etkinlikleri başlattı.

Etkinlikte toplanan onlarca Tunuslu çocuk, kuşatmayı reddettiklerini haykırarak, İsrail’in kuşatması nedeniyle büyük zarar gören Filistinli çocukların sıkıntılarına karşı duyarsız tavrını sürdüren uluslararası camiayı da kınadıklarını ifade ettiler.

GÖZAT  Gazzeli Çocuklar JAPONYA AFETİNİ UNUTMADI

Uluslararası Girişimin Tunus yetkilisi Abdülkerim El-Veslati yaptığı açıklamada, “Ümmetin Filistin’e destek için üzerine düşeni yapmaması ve Filistin halkı yanında durup işgale karşı direnişinde onun yanında durmaması, Mescidi Aksa’yı savunmaması ve kuşatma altındaki Gazze’yi desteklememesi hiç de makul değil” dedi.

GÖZAT  Gazze'de TENEKE EVLERDE Yaşam Mücadelesi

Diğer taraftan Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Uluslararası Girişim, kuşatmayı kırmak için internet üzerinde açtığı imza kampanyası kapsamında Nijerya’da yüzlerce imza topladı. Katılımcılar kuşatmanın kaldırılmasını, Gazze halkına destek verilmesini ve işgalci İsrail’e karşı Gazze halkının yanında durulmasını istedi.