TUNUS ve FİLİSTİN’den Körfez-KATAR Krizi Açıklaması

Tunus’ta düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi, “Tunus gelişmeleri yakından takip ediyor. Bir an önce bu anlaşmazlığın çözülmesini ümit ediyoruz. Arap dünyasının daha fazla bölünme ve ihtilafa ihtiyacı yok.” dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, ülkesinin krize yönelik Tunus ile aynı görüşü paylaştığını belirterek Arap ülkeleri ve kurumlarının bu krizden çıkmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

GÖZAT  KATAR Dışişleri: HAMAS Bir Filistin DİRENİŞ Hareketi

İki günlük resmi ziyaret kapsamında Tunus’ta bulunan Maliki ülkedeki yetkililerle temaslarda bulunuyor.

Katar ile Arap Krizi Neden Başladı?

Katar Resmi Haber Ajansı (QNA), 23 Mayıs gecesi Katar Emiri Şeyh Temim Al Sani’ye atfen “ABD’ye karşı ve İran’ı destekleyici” açıklamalar yayımladı ancak açıklamadan hemen sonra Katar resmi olarak QNA sitesinin siber saldırıya uğradığını duyurarak söz konusu açıklamaların dikkate alınmamasını talep etti.

GÖZAT  KATAR'dan AMERİKA'ya HAMAS Rüşveti İddiası!

Ancak Birleşik Arap Emirliklerinden yayın yapan Al Arabiya ve SKY News Arabia televizyon kanalları, resmi açıklamalara rağmen yayınlarına devam ederken, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır gibi ülkeler de Katar menşeli yayın yapan tüm yayın kuruluşlarına erişimi ülke içinde yasakladı.