Tüm Dünyada Kudüs Günü Yürüyüşleri Düzenlendi

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle İslam dünyasında muhtelif ülke ve şehirlerde, Kudüs davasına destek için büyük katılımların gerçekleştiği gösteriler düzenlendi. Göstericiler attıkları sloganlarla İsrail işgaline ve onunla ilişkileri normalleştirmek suretiyle yardımcı olanlara tepkilerini dile getirdiler. 

İran’da başkent Tahran başta olmak üzere çok sayıda şehirde, milyonlarca kişinin katıldığı gösteriler düzenlendi. 

Irak’ın başkenti Bağdat’ta da Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Mescidi Aksa’yı savunma ve Filistin halkının direnişine destek amacıyla büyük bir gösteri düzenlendi. Ayrıca Irak’ın güneyindeki Basra şehrinde de büyük bir gösteri düzenlendi. Katılımcılar işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini kesin bir şekilde reddettiklerini dile getiren sloganlar attılar. 

Suriye’nin başkenti Şam’da da Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir yürüyüş düzenlendi. Buradaki gösteriye Filistin mülteci kamplarında yaşayan mültecilerden de binlerce kişi katıldı. 

Lübnan’da da Filistin direniş hareketlerinin temsilcilerinin ve değişik ülkelerden Filistin davasına destek veren aktivistlerin de katıldığı bir gösteri düzenlendi. Buradaki gösteride Filistin direniş hareketleri adına Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Lübnan sorumlusu Mervan Abdulal bir konuşma yaptı. Abdulal, Kudüs Kılıcı Harekatı’nda sözünü söyleyen direnişin daha şiddetli ve daha güçlü bir yeni Kudüs Kılıcı Harekatı’na hazır olduğunu dile getirdi.   

Bahreyn’in başkenti Manama’da da Cuma namazı sonrasında büyük bir gösteri düzenlendi. Göstericiler Filistin halkına ve İsrail işgaline karşı sürdürülen direnişe destek verilmesini isteyen, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini ise reddeden sloganlar attılar.

Dünya Kudüs Günü Türkiye’de de muhtelif gösterilerle ve etkinliklerle ihya edildi.