Tüm Dünyada İSRAİL IRKÇILIĞI HAFTASI (IAW) Organizasyonları Yapılacak

IAW, İsrail’in Filistinlilere karşı yerleşimci sömürge projesine ve yürüttüğü ırkçılık (apartheid) sistemine dikkat çekmek ve “İsrail’e Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar Hareketi”ne (BDS) destek olmak için tüm dünyada gerçekleştirilen dizi etkinliklerden oluşuyor.

IAW 2016, 225 şehirde konferanslar, film gösterimleri, kültürel aktiviteler, boykot faaliyetleri, sosyal alan afişlemeleri, kampüslere -İsrail’in Batı Şeria’ya inşa ettiği- “ayrım duvarı” kurulumu ve daha birçok farklı etkinliklerle gerçekleştirilmişti.

GÖZAT  "DÖNECEĞİZ" Komitesinden İsrail'i Boykot Kararı

IAW Tarihleri

28 Şubat – 6 Mart: Birleşik Krallık
6 – 12 Mart: Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika
11 – 18 Mart: Filistin ve Filistin Mülteci Kampları
19 – 25 Mart: Arap Ülkeleri
3 – 10 Nisan: Latin Amerika

GÖZAT  Siyonistlerden İSRAİL BOYKOT HAREKETİNE Vize Yasağı

Filistinli öğrenciler tüm öğrencilerden etkinliğe katılmalarını istedi.

“İşgal altındaki Gazze’den Çağrı” başlığıyla bir açık mektup yazan Filistinli bir grup öğrenci, “Dünya öğrencileri, sizi bekliyoruz! İsrail’in on yıldır süren ablukası altında eğitim görmeye çalışan öğrenciler olarak bu yıl İsrail Irkçılığı Haftası’na katılmanızı ve İsrail’e Boykot Hareketi’ni desteklemenizi istiyoruz.”

GÖZAT  BDS, Hyundai İçin Boykot Çağrısı Yaptı

“… Dünyanın en kalabalık yerlerinden biri olan Gazze’de çoğumuz, seyahat özgürlüğünden yoksunuz. Batı Şeria’daki, Kudüs’teki ailelerimizi göremiyoruz. İsrail ablukası bize temel ihtiyaçlarımızı karşılamamızı dahi engelliyor. Okul kitaplarımızı alamıyor, her gün saatlerce kesilen elektrik yüzünden derslerimize mum ışığında çalışıyoruz.”

Ayrıca İsrail’in katliamlarına ve savaş suçlarına değinen mektupta öğrenciler Birleşmiş Milletler’in 2020 yılında Gazze’nin yaşanılamaz bir yer olacağı raporunu hatırlatarak tüm dünyadaki arkadaşlarından destek istedi.