Tulkerem’deki Çatışmalarda Filistinli Genç Şehit Odu

İşgal güçlerinin Batı Şeria’daki Tulkerem kentinin kuzeyindeki Zeyta beldesine düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç şehit oldu ve iki genç de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 19 yaşındaki Halid Ahmed Zübeydi adlı gencin işgal güçleri tarafından şehit edildiğini açıkladı.

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin işgal güçleri tarafından öldüresiye dövüldüğü için ağır yaralanan ve kalbi duran bir gence müdahalede bulunduğunu bildirdi.

Tulkerem’deki Şehit Sabit Sabit Hastanesi Dr. Emin Hıdır, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Zeyta beldesi sakinlerinden Halid Ahmed Zübeydi’nin böğründen kurşunla yaralandığını ve işgal askerleri tarafından şiddetli bir şekilde darp edildiğini söyledi.

Hıdır, şehit gencin böğründe kurşun deliği bulunduğunu ve kurşunun iç kanamaya sebep olduğunu, işgal askerleri tarafından dövüldüğü için de vücudunda darp izleri bulunduğunu açıkladı.

İşgal güçlerinin dün akşam Zeyta beldesine baskın düzenlemesi üzerine beldede çatışmalar yaşanmış, biri şiddetli darp ve ikisi kurşun isabet etmesi sonucu 3 genç yaralanmıştı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını, ambulansların yaralılara ulaşmasına izin vermediğini, yaralı gençlerin ancak işgal askerleri beldeden çekildikten sonra hastaneye kaldırılabildiklerini ifade etti.

Bu arada, şehit Zübeydi’nin Filistin Teknik Üniversitesi’nde iletişim mühendisliği okuduğu ve ikinci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.